Over Esther

Van jongs af aan heb ik mij anders gevoeld en dat zorgde ervoor dat ik mezelf niet volledig durfde te laten zien en dat ik mezelf wegcijferde. 

Na mijn studie belandde in marketingfuncties. Echter, gevoelsmatig klopte het nooit echt helemaal. Ik denk dat ik altijd al gevoelig was, maar dat heb ik me nooit zo gerealiseerd totdat ik in het bedrijfsleven ging werken. Daar was het soms echt een uitdaging om met mijn gevoeligheid om te gaan. Het heeft dan ook een tijd geduurd dat ik meer mijn spirituele kant kon toelaten, want ik hechtte veel belang aan mijn rationele en nuchtere kant en ook aan mijn toenmalige manier van leven.

Spiritualiteit heeft mij altijd aangetrokken, maar ik hield het wat af omdat ik niet als 'zweverig' bestempeld wilde worden. Ik ging daardoor van mijn pad af en diep van binnen voelde ik dat, want ik bleef zoekende. Ik kon het niet vinden en wist niet wat ik wilde gaan doen qua werk. Dat veranderde toen ik tijdens mijn sjamanistische opleiding een reading moest geven. Opeens 'wist' ik informatie over degene die tegenover me zat. Het was informatie die ik echt niet kon 'weten'. Toen voelde ik het! "Dít is wat ik moet gaan doen!" Jarenlang was ik zoekende, kon ik het niet vinden en nu was het er opeens!

Ik was zelf al in de jaren ervoor soms een keer naar een psycholoog of een coach geweest, maar dat bleef oppervlakkig. Ik kon zelf de tipjes van de sluier oplichtten die ik wilde dat zij zagen, maar ze kwamen nooit tot de kern. Ik hield heel goed verborgen wat er echt in mij omging en daar kwam niemand bij, dat stukje beschermde ik goed. Ik realiseerde mij alleen niet dat dat stukje juist geheeld mocht worden.  

Niet lang daarna ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Na mijn sjamanistische opleiding voelde dat ik nog niet klaar was met mijn eigen ontwikkeling, dus ben ik me gaan verbreden. Ik heb cursussen mediumschap en healing gevolgd, maar ik ben ook gecertificeerd hsp-deskundige en jongerencoach. Deze opleidingen hebben het voor mij helder gemaakt, dat ik overal wat vandaan haal en oppik, maar dat ik het mag gebruiken op een wijze die voor mij werkt. Tot slot vind ik het nog belangrijk om te vermelden dat ik zuiver en liefdevol werk.

Dit zijn de opleidingen die ik heb gevolgd:

- sjamanisme (Living Circle 2017- 2021)
- mediumschap (Praktijk Sjamanca 2022)
- jongerencoach (Sonnevelt 2022)
- mediumschap & trance healing deel 1 (De Spirituele Academie 2023)
- hooggevoeligheidsdeskundige (Hooggevoelig Heel Gewoon 2023)
- karakterstructuren (Ponjee advies 2023)