Blog

Uit eigen ervaring weet ik dat het aangeven van grenzen een uitdaging is. We kennen het allemaal wel, een situatie waarin we onszelf wegcijferen ten koste van anderen. Of het nu je familie, vriend(in) of je werk is, wij denken al snel: ach.. zo belangrijk is het niet.

Iedereen kent het gevoel wel; je hoofd zit te vol en alles wat er dan nog bij komt voelt als te veel. In het hectische leven dat wij soms hebben, gebeuren er veel dingen tegelijk en hebben we veel prikkels. Daarnaast leggen we onszelf ook veel druk op; we denken dat we sociaal moeten zijn en veel vrienden moeten hebben,...

Zoals jullie hebben gelezen werk ik vanuit het sjamanisme. Het sjamanisme is onderdeel van wie ik ben en waar ik trots op ben. Echter, het is voor veel mensen nog iets ongrijpbaars en het heeft iets zweverigs, net zoals termen als reading en healing. Eigenlijk is sjamanisme juist helemaal niet zweverig, het zorgt er juist voor dat je gegronder...

Voordat ik begon aan mijn opleiding had ik wel het idee dat ik mezelf was, maar toch ook weer niet. Sommige dingen voelden niet als authentiek Esther, maar ik kon zelf niet helemaal mijn vinger erop leggen wat dat nu precies was en eigenlijk drukte ik het liever weg dan dat ik er aandacht aan besteedde.

Sjamanisme

16-01-2021

Coaching op basis van sjamanisme wat houdt dat nu precies in? Sjamanisme is een oude levenswijze waarbij men er vanuit gaat dat alles een ziel heeft en ook dat alles met elkaar verbonden is. Maar hoe kan ik jou daar nu mee helpen?