Wat is een reading nu precies?

21-01-2022

Er word mij vaak gevraagd wat nu een reading precies is, het klinkt wellicht wat vaag, maar dat is het niet.

Er zijn verschillende manier om een reading te doen: het kan door middel van aura en chakra reading, doormiddel van het werken met gidsen of met een krachtdier. Iedere methode heeft voor- en nadelen; het is met name belangrijk dat de methode je aanspreekt, dat de persoon die het doet kundig en gegrond is en dat je je prettig voelt bij de persoon. Een reading is het lezen van de energie en de blokkades bij een persoon. Het geeft inzichten zodat jij verder kunt.

Ik start bij iedere cliënt met een reading. We kijken samen allereerst waar iemand tegen aanloopt, zodat we de hulpvraag goed formuleren. Dat kan zijn: 'Hoe kan ik meer voelen', 'Hoe kom ik meer in balans' of Hoe word ik gelukkiger'?

Dan starten we de reading waarbij we je hulpvraag stellen aan het medicijnwiel. Het medicijnwiel staat voor jouw leerweg in dit leven. Het sjamanisme gaat ervanuit dat het leven cyclisch is. Dit in tegenstelling tot de Westerse manier van leven, waarbij het leven wordt gezien lineair, met een begin en een einde. In het sjamanisme gaan we ervanuit dat het leven een cirkel is met bepaalde lessen waar je van kunt leren en die je verder brengen zodat jij je reis kunt voltooien. Het mooie aan deze reading is dat het direct inzichten geeft, het geeft direct handvaten zodat jij ook concreet verder kunt.

Daarnaast stem ik me bij iedere sessie vooraf en gedurende de sessie af op mijn cliënt en werk ik met mijn gids en krachtdier. Het kan zijn dat ik informatie hoor, zie of beide.