Leren vertrouwen op je intuïtie

06-04-2023

Ik geloof erin dat je zelf je antwoorden in je hebt, maar het is zo jammer dat we niet leren hoe we daarbij kunnen komen. Wij leren dat we moeten vertrouwen op ons brein en op onze kennis, maar hoe we moeten luisteren naar de zachte stemmetjes in ons dat leren we niet. Sterker nog gevoel en intuïtie worden eerder afgekeurd dan dat je er naar mag luisteren. En dat is zo ontzettend jammer, want jouw intuïtie heeft je echt iets te vertellen, als je maar de tijd en ruimte neemt om er naar te luisteren. En natuurlijk kan de een makkelijker bij zijn of haar gevoel komen dan de ander, maar het zit er echt. De kunst is om te onderscheiden welke stemmetjes je in je hebt en ook welke je voedt. Zo klinkt mijn brein bijvoorbeeld ene stuk luider dan mijn intuïtie. Als ik naar mijn intuïtie wil luisteren dan moet ik echt de rust nemen en echt naar binnen keren, anders overstemt dat luide brein mijn intuïtie. Ook is het belangrijk om te onderscheiden wanneer je wel bij je intuïtie kunt komen en wanneer niet. Emoties zoals verdriet, schuldgevoel, twijfel of ook bepaalde overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat we er niet goed bij kunnen komen en dat is interessant om uit te zoeken, want als jij dat ontdekt, dan kun je daar mee aan de slag. Wat ik ook zie is dat mensen intuïtie vaak heel groot maken, er zit een soort lading op en dan is het belangrijk voor jou om te onderscheiden wat intuïtie voor je betekent. Want onbewust voel je echt wel en sta je in contact met je intuïtie. Er is vast wel een situatie geweest dat je aan iemand dacht en dat die persoon je dan net belde of dat je wist deze route moet ik vandaag anders nemen. Dat zijn de momenten dat je wellicht onbewust en onbedoeld naar je intuïtie luisterde.

Wat kan jou helpen om naar je intuïtie te luisteren?

  • Zoek een plek waar je rustig kan zitten
  • Neem de tijd om je te concentreren op je ademhaling en laat je ademhaling je helpen om dieper naar binnen te zakken.
  • Breng je aandacht naar buik, je kunt bijvoorbeeld even je handen erop leggen, dan weet je waar je naartoe kunt met je aandacht.
  • Als je denkt dat je er bent, laat je jezelf nog dieper zakken.
  • Terwijl je dieper zakt zie jij jezelf staan op een mooie plek in de natuur en je vraagt aan jezelf wat je wilt vragen.
  • Neem de rust om op het antwoord te wachten, met name de eerste keer kan langer duren
  • Luister naar het antwoord en neem het vooral serieus.
  • Als je dit vaker gaat doen, dan ga je jouw intuitie horen en dan is de vervolgstap nog om er naar te acteren 😉. Veel succes!

Esther Evers, is hooggevoeligheidsdeskundige, sjamanistisch healer en jongerencoach. Ze heeft een eigen praktijk in Harfsen. Kijk op www.estherevers.nl voor meer informatie.