Hoe ontdek je jouw levensdoel? 5 belangrijke vragen

21-02-2022

Eén van de onderwerpen die vaker voorbijkomt in mijn praktijk is dat mensen zoekende zijn en dat ze willen weten waarom ze op aarde zijn en wat hun doel nu precies is.

Wat ik heb gemerkt is dat je diep van binnen vaak wel weet wat je doel is, het is een soort sluimerend verlangen wat je vaak al lang bij je hebt. De uitdaging is ernaar te luisteren, want er gaan er angsten tussen zitten. Je levensdoel volgen, het klinkt ook groot, dat is toch wel erg buiten onze comfortzone. Want wat betekent het voor je als je dat gaat doen. Moet je dan je baan opzeggen, wat betekent het voor je gezin en hoe moet dat dan met je woning? Dan kiezen we vaak toch maar voor de zekerheid van ons vertrouwde bestaan en drukken we de het verlangen weg. Totdat het leven ons wakker schudt, vaak door een onaangename ervaring die een behoorlijke impact heeft. Dat is ook vaak het moment dat we hulp gaan zoeken, want we voelen dat het zo niet langer kan. Wij duiken de diepte in en starten met zelfonderzoek.

Wat kan jou helpen met het ontdekken van je levensdoel. Stel jezelf de volgende 5 vragen:

  • Wanneer ben jij het meest gelukkig?
  • Is er iets waar je naartoe getrokken wordt? (Je kunt het niet uitleggen, maar het blijft een aantrekkingskracht op je houden).
  • Wat gaat mij gemakkelijk af?
  • Als je impactvolle ervaring(en) hebt gehad, ga dan eens terug naar die ervaring(en) en vraag jezelf af; wat wil die ervaring(en) mij zeggen?
  • Wat zegt je innerlijke stem? Zoek hiervoor echt de stilte op, ga zitten en luisteren. Niet denken dat je dit niet kunt, je kunt het wel. Dit is iets wat je jezelf eigen moet maken en niet direct de moed opgeven als je niet direct iets hoort.

Als je met deze vragen aan de slag gaat, echt vanuit je gevoel, dan krijg je voor jezelf al een stuk helderder waar je doel ligt. En mocht je er een beetje hulp bij willen, dan weet je mij te vinden.