De magie van de natuur

29-05-2022

De laatste weken komt de natuur weer tot leven, de bomen worden groen, je ziet vlinders en de zon begint weer meer te schijnen. Een heerlijke periode is dit, je krijgt weer meer zin om naar buiten te gaan en om een wandeling langs onze mooie IJssel te maken.

Buiten zijn is gezond en in de natuur kun jij jezelf weer vinden, dat wisten de oude sjamanen allang, maar wij zijn dat gevoel met de natuur wat kwijtgeraakt. Wij kunnen niet meer zien aan de zon hoe laat het is en we kunnen niet aanvoelen of het morgen gaat regenen, daar hebben we toch echt het nieuws voor nodig. Maar af en toe merk je dat ook de natuur jou iets te vertellen heeft. Misschien is het dat roodborstje wat je doet denken aan een overleden dierbare.

Een paar weken geleden was ik op bezoek bij mijn ouders en toen we buiten zaten landde er een prachtige libelle vlak naast mij. De laatste jaren heb ik ze vaker gezien en vaak voor periodes waarbij er een grote verandering in mijn leven komt. De libelle staat voor transformatie, een metamorfose die je dichter bij je echte zelf brengt. Deze libelle kwam op het moment dat ik mijn vaste baan heb opgezegd om volledig met mijn praktijk bezig te kunnen. Dat ik die libelle zag voelde als een geruststelling dat ik echt de juiste keuzes aan het maken ben. Dat voelt dan toch als een magisch moment van de natuur.