Controle uit handen geven

29-10-2023

Wij mensen zijn heel goed om de controle in eigen hand te houden, wij bepalen het zelf allemaal wel. Door het vasthouden van de controle ontstaat er geen ruimte voor beweging én kun je ook niet verrast worden door het universum.

Om je meer open te stellen en meer te kunnen vertrouwen op het universum is overgave belangrijk. Overgave betekent dat jij je meer afstemt op het universum en je daardoor meer laat leiden. Je kunt daarbij in eerste instantie eens gebruik maken van je onderbuikgevoel. Je kunt met iets kleins beginnen; vraag maar eens wat je vandaag aan moet trekken of zult gaan eten. Vanuit daar kun je het dan door de dag heen, het jezelf ook meer eigen maken. Luister maar eens naar het antwoord en ga er dan ook echt naar luisteren.

Overgave volledig omarmen gaat vaak in kleine stapjes, in elk geval voor mij. Het kan namelijk heel wat te weeg brengen in je leven. Want wat gebeurt er met je financiën als je alles uit handen geeft en volledig durft te vertrouwen op het universum? Dat is best een behoorlijk stap, want je huis moet betaalt worden, je boodschappen moeten gehaald worden. Zo ver ben ik zelf ook nog niet, maar ik moet zeggen, stapje voor stapje omarm ik het steeds meer.

Ik geloof ook dat overgave de sleutel is tot succesvol manifesteren. Manifesteren gaat erom dat jij je ego volledig weet los te laten en vanuit je hoogste goed je leven gaat creëren en daar dus ook je aandacht op gaat focussen. Er is geen twijfel meer, alles goed en jij hebt daar vertrouwen in. Én dat lieve mensen, is een mooi streven!