Sjamanisme

01-05-2022

In mijn praktijk werk ik vanuit het sjamanisme, maar wat is dat nu precies? Vaak denken mensen dat het toch wat zweverig is, maar het grappige is juist dat het helemaal niet zweverig is. Van alle spirituele richtingen die je kunt kiezen is het sjamanisme juist heel aards en nuchter. Het zorgt er echt voor dat je met beide benen op de grond blijft staan.

Sjamanisme is de oudste maar ook een zeer krachtige spirituele levenswijze en helingsmethode die wij mensen kennen. Ieder werelddeel kent zijn eigen vorm van sjamanisme en de natuurvolken die maken er nog steeds gebruik van. Voor mij staat het voor een diepe verbinding met de natuur, maar ook dat er meer in deze wereld is dan je met je ogen kunt zien. Wat ik ook mooi vind zijn de rituelen die erbij horen en die wij een beetje vergeten zijn. Het zorgde bij mij voor een gevoel van thuis komen.

En wat betekent dit dan als je bij mij komt? Het betekent dat je in elk geval een nuchtere coach hebt, die met je meevoelt en zo tot de diepere laag te komen van wat bij jou speelt. Ik maak gebruik van sjamanistische healingsmethoden en gebruik mijn drum, maar altijd als ik voel dat dat bij je nodig is. Het kan ook zijn dat ik je huiswerk meegeef die ervoor zorgt dat je je weer met jezelf of de natuur verbindt. Mijn doel is om jou weer een zetje te kunnen geven zodat jij weer jouw weg kunt gaan vervolgen.