Sjamanisme

16-01-2021

Coaching op basis van sjamanisme wat houdt dat nu precies in? Sjamanisme is een oude levenswijze waarbij men er vanuit gaat dat alles een ziel heeft en ook dat alles met elkaar verbonden is. Maar hoe kan ik jou daar nu mee helpen? 

Tijdens een gesprek zal ik mij afstemmen op jou, zodat ik voel of zie wat er bij je speelt of leeft. Ik doe dat op een nuchtere, gegronde manier en met humor. Hierbij werk ik met het medicijnwiel, wat direct al concrete inzichten geeft. Met deze inzichten kunnen we gezamenlijk aan de slag gaan, zodat er ook echt een innerlijke verandering bij je kan plaatsvinden. Dit is belangrijk omdat het dan ook blijvend is. In de sessies kunnen er ook andere punten naar voren die belangrijk zijn om aan te werken of te healen. Als het healen nodig is, dan gebruik ik daarvoor sjamanistische healing methodes. 

Het kan soms confronterend zijn, want het kan best dat er iets naar voren komt dat je liever niet aan jezelf of anderen wilt laten zien. Maar weet dat alles ok is en dat je in een veilige omgeving zit. Vanuit mijn ervaring is het ook altijd iets wat je zelf wel weet, maar waar je vaak voor kiest om zelf niet te willen zien. Wat hierbij vooral belangrijk is om je te realiseren, is dat als het aan de oppervlakte komt, dat ook het moment is om er mee te gaan werken. Alles komt op het juiste moment, vertrouw daar maar op.

Een belangrijk onderdeel van het sjamanisme is dat het ervanuit gaat dat alle kracht en wijsheid in jezelf zit en dus niet buiten je ligt. Jíj bent dus in staat om je werkelijkheid zelf vorm te geven en ik ben er slechts voor om je inzichten en handvaten te bieden om dat te kunnen realiseren.  Dit is ook één van de redenen waarom ik mijn cliënten huiswerk meegeef, je moet het zelf doen en ook een bepaalde mate van commitment hebben. Anders ga je er zeker niet uithalen, wat er in zit. 

Ik kijk er in elk geval naar uit om jou verder te kunnen helpen! 

Esther