Omgaan met HSP

27-12-2020

Voel jij je anders dan anderen? Heb je last van prikkels? Vinden anderen je overgevoelig? Hieronder vertel ik hoe ik er mee om ben gegaan.

Het is al een tijd terug dat iemand tegen mij zei: ben jij geen hsp? Ik moest toen grinniken.. dat leek me toch niet. Ik had geen voorspellende visioenen, ik zag geen geesten, ik was heel normaal en had geen bijzondere eigenschappen. Ik was gewoon iets gevoeliger dan anderen en ervaarde soms dingen anders. 

Thuisgekomen ging ik echter op internet een test doen en toen zag ik dat ik wel eens een hsp'er kon zijn. 

Nu ben ik een aantal jaren verder en als iemand het me nu zou vragen, zou ik vol overtuiging 'ja' zeggen. Maar het was wel een ontdekkingstocht en die kwam pas echt tot bloei toen ik me meer ging verdiepen in het sjamanisme.

Ik leerde mediteren, het opzetten van bescherming en het allerbelangrijkste ik leerde hoe ik me kon gronden. Allerlei zaken die ervoor zorgen dat ik me beter kan beschermen tegen prikkels van buitenaf, maar ook dat ik lekkerder in mijn vel kwam te zitten en ook mezelf meer ging accepteren. Met name mijn gevoeligheid ben ik steeds meer als een cadeau gaan zien, want daardoor pik ik wel echt meer op, al wilde ik dat een paar jaar geleden zelf nog niet zien.